Vår første vellykkede MVA melding med den nye MVA meldingen (2022)

Lesetid: 5 min

I dag er en milepæle for Systima Regnskap. Vi har sendt inn vår første vellykkede MVA melding til Altinn via Systima Regnskap.

Ny MVA melding fra 2022

Skattetaten krevde fra januar 2022 en ny innsending av merverdiavgift (MVA) melding som er basert på en annen logikk. Denne er basert på en MVA melding som er rettet mer mot SAF-T format, og er betydelig mer logisk enn tidligere MVA meldinger.

Målet med den nye MVA meldingen er for enda enklere rapportering av MVA som skal være betydelig mer effektivt. Arbeidet har holdt på siden 2019.

Les også: Systima på forsiden av Finansavisen

Send mva melding med Systima Regnskap

Systima Regnskap lanserer snart et egetutviklet regnskapsprogram og eget lønnssystem.

I Systima Regnskap vil du ha tilgang til alle MVA koder, den nye MVA meldingen som gjelder fra 2022 og full Altinn integrasjon. Bedriftseiere eller regnskapsførerne trenger kun å være i Systima og sende MVA meldingen direkte i vårt system.

Når du har sendt inn MVA meldingen har vil du også få tilsendt betalingsinformasjon som kan betales manuelt eller med vår fullintegrerte bankintegrasjon mot alle europeiske banker. Systima skal være enklest mulig med mest mulig automatiske prosesser.

Les også:

Full Altinn integrasjon i Systima Regnskap

Systima Regnskap kommer til å lansere med full Altinn integrasjon. Altinn er en en portal som samler statlige organer. Systima Regnskap har gjort full Altinn integrasjon så våre sluttbrukere og regnskapsførere kun trenger å forholde seg til et system: Systima Regnskap.

Vi har gjort integrasjoner for å blant annet innhente skattekort, A-melding som skal rapporteres hver måned for bedrifter som har lønnskjøring, MVA melding m.m.

Spørsmål og svar

Kan jeg bruke den gamle MVA rapporten i Systima?

Nei, Systima Regnskap har kun den nye MVA rapporten. MVA meldinger fra og med januar 2022 må uansett leveres med den nye MVA meldingen etter kravene til Skattetaten.

Når lanserer Systima Regnskap?

Vi håper å lansere Q1 2022.

Finn flere spørsmål og svar her →

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem
function readingTime(querySelectorSource, querySelectorReadingTime) { const text = document.querySelector(querySelectorSource).innerText; const wpm = 225; const words = text.trim().split(/\s+/).length; const time = Math.ceil(words / wpm); document.querySelector(querySelectorReadingTime).innerText = time; } readingTime("#news-article", "#reading-time");