Ofte stilte spørsmål

Vi skriver jevnlig nye artikler om regnskap, økonomi, lover, regler, tips og triks, og masse mer. Vårt mål er at du skal få hjelp og informasjon om alt som er relevant ved bruk og valg av et regnskapsprogram. Dersom du savner noen artikler eller har konstruktiv tilbakemelding kontakt oss gjerne.

Kan flere ha tilgang til samme selskap?

En eller flere brukere kan ha tilgang til samme selskap. Du kan tildele brukertilgang under “selskapsinnstillinger” i menyen. Her legger du til ny bruker, som får tilsendt en invitasjonsmail.

Kan jeg gi tilgang til regnskapsfører i Systima Regnskap?

Ja, Systima Regnskap er laget for at det skal være en perfekt flyt mellom regnskapsfører og bedriftene. Målgruppen vår er bedrifter med regnskapsfører, og vi prøver gjøre det så enkelt som mulig for bedriftene så de kan delegere mest mulig til regnskapsførerne. Vi jobber daglig med å lage nye moduler til regnskapsførerne så de kan jobbe mer effektivt.

Kan jeg importere kunder og leverandører?

Ja, du kan importere fra andre systemer eller bruke vår ferdiglagde mal.

Kan jeg legge til produkter og bruke de som mal?

Du kan lage så mange produkter du ønsker og se en oppsummering i produktoversikt. Dette gjør det mye mer effektivt å fakturere.

Kan man sende den nye mva. meldingen (2022) i Systima?

Ja, vi har Altinn integrasjon og følger den nye standarden for mva. melding som kom januar 2022.

Kan jeg sende faktura til utlandet?

I Systima kan du enkelt sende faktura til utlandet. Du kan legge til IBAN og SWIFT/BIC under bankkonto i menyen. Dersom du lager et kundekort med en kunde som ikke har adresse i Norge, vil vi vise IBAN og SWIFT/BIC på fakturaen.

Kan man fakturere bedrifter?

Ja, du kan fakturere alle type bedrifter og privatpersoner.

Kan man fakturere privatpersoner?

Med Systima kan du fakturere både privatpersoner og bedrifter.

Tar dere sikkerhetskopi av alt i Systima?

Vi tar daglige sikkerhetskopier av Systima.

Kan Systima hjelpe meg med å finne regnskapsfører?

Ja, vi kan hjelpe deg med å finne regnskapsfører. Ta kontakt med oss og fortell om deres behov, antall ansatte med lønn og ca antall bilag i året. Vi samarbeider med mange regnskapsførere.

Har Systima modul for regnskap?

Ja, vi lanserte et topp moderne regnskapsprogram august 2022.

Har Systima egen lønnsmodul?

Systima lanserer eget lønnssystem i løpet av slutten av 2022. Dette vil være en del av samme system, så du kan samle all data i samme system.

Hva er EHF faktura?

En EHF faktura er en form for elektronisk faktura som automatisk sendes til en bedrift som kan tolke hele innholdet på en faktura automatisk. Dette er veldig tidsbesparende, gjør at bokføringen aldri blir feil og er bra for miljøet.

Hvordan lage EHF faktura?

En EHF faktura blir laget på samme måte som en vanlig faktura, men må lages i et fakturaprogram som støtter EHF fakturering. I Systima kan du sende EHF faktura.

Er systima skybasert (cloud) ?

Ja, 100% av vår programvare er laget i sky (cloud)

Hva er enkel og avansert visning?

Når du er logget inn i Systima har du en knapp øverst til høyre hvor du kan bytte mellom enkel visning og avansert visning. Enkel visning skjuler en god del funksjonalitet, og enkelte sider blir også forenklet, mens avansert visning ser du full funksjonalitet og alle funksjoner.

Avansert visning er ment for regnskapsfører, mens enkel visning er ment for sluttbruker.

Er Systima et faktureringsprogram for frilanser?

Systima er et faktureringsprogram for privatpersoner og alle selskapstyper. Alle kan bruke Systima.

Kan jeg investere i Systima?

Dersom du ønsker å investere i Systima kan du registere deg på vår investorside. Vi kommer deretter til å ta kontakt med deg om vi ser etter flere investorer.

Hvordan ser jeg ubetalte (forfalte) fakturaer?

Du kan se en oversiktlig oversikt over alle ubetalte fakturaer inne i fakturaoversikten. Du kan også sortere.

Når får jeg faktura fra Systima?

Etter hver måned får du faktura fra Systima med 14 dagers varsel.

Hvor mye koster det å lage faktura i Systima?

Alle våre priser er oppgitt på vår prisoversikt.

Er Systima for enkeltpersonforetak (enkeltmannsforetak)?

Ja. Systima er for alle selskapsformer og som enkeltpersonforetak (ENK) kan du bruke alle våre funksjoner.

Hvor mange fakturaer kan jeg lage i Systima?

Du kan lage ubegrenset fakturaer i vårt faktureringsprogram.

Kan man sende a-melding med Systima?

Ja, Systima har Altinn integrasjon så du sender inn a-meldingen i Systima. Dette kan enten gjøres automatisk når du gjør lønnskjøring, eller manuelt etter behov.

Har Systima Altinn integrasjon?

Systima har full Altinn integrasjon for å hente ut skattekort, levere a-melding, og sende mva. rapport.

I lønnsoversikten er det tydlige statusfelter for A02, A03 o.l.. Det er også mulig å laste ned flere av rapportene for dokumentajson.

Kan man oppgradere til regnskap og lønn?

Ja, Systima har en egen modul for regnskap, regnskap for små bedrifter og lønn. Du oppgraderer ved et tastevalg, og all data blir automatisk ført videre uten noen manuelle handlinger.

Kan jeg oppgradere fra regnskap til lønn?

Ja, du kan oppgradere til lønn ved et tastetrykk. Ut over det er det ingen manuelle prosesser, og du får tilgang til lønnsmodulen med en gang.

Funker systemet til PC, Mac, mobil og nettbrett?

Alt i Systima er skybasert og gjøres via en internettside. Du trenger derfor ikke tenke på lagring og trenger kun internett. Systima er optimalt for å bruke både på PC, Mac, mobil og nettbrett (pad).

Vi har også en egen mobil app som fungerer tli iphone og Android. Fra appen kan du enkelt ta bilder av bilag og sende til filmottaket.

Hva vil BETA si?

Dersom vi har markert noe med BETA, vil det si at det nylig har blitt lansert og det er under testfase.

Lager Systima lønnsslipp?

Systima lager lønnsslipp basert på deres lønnsinnstillinger. Her kan dere selv velge flere måte for utsendelse, hvordan lønnsslippen skal være kryptert m.m.

Hva er automatisk lønn?

Automatisk lønn er en mer effektiv måte å gjennomføre lønn på. For bedrifter med enkle lønnsbehov, vil Systima kunne foreslå lønn til samtlige ansatte som kun krever godkjennelse av den som er lønnsansvarlig i bedriften. Dette sparer både lønnsansvarlig og regnskapsfører for betydelig tid.

Hvordan er flyten mellom regnskapsfører og lønnsansvarlig?

All flyt går direkte via Systima med mest mulig automatikk. Systima sender ut varsler til lønnsansvarlig når lønnen må klargjøres og sendes videre til regnskapsførere. Regnskapsfører får videre varsel fra Systima om at lønnen må bokføres. Veldig enkelt både for lønnsansvarlig og regnskapsfører!

Kan jeg legge til ansatte i Systima?

Ja, med vår lønnsmodul kan du legge til alle ansatte i Systima. Du kan også legge til faste lønnsarter og faste trekk, så lønnskjøringer går effektivt.

Det er også mulig å oppdatere enkelte lønnsinnstillinger med unntak på hver ansat.

Er det mulig å ha tilgang til flere selskaper?

Som bruker av Systima kan du ha tilgang til ett eller flere selskaper med samme login (e-postadresse). I menyen kan du velge hvilket selskap du vil representere, og herfra kan du også legge til flere selskaper.

Har dere IBAN og SWIFT/BIC?

Ja. Dette kan du legge til under "bankkonto" under innstillinger i menyen. Dersom en kunde har adresse i utlandet vil vi vise IBAN og SWIFT på faktura dersom du har lagt det inn.

Kan man gjøre bankavstemming i Systima?

Per nå er Systima kun et faktureringsprogram. Vi jobber med ulike regnskapsmodeller som kommer de neste månedene.

Hvem kan motta EHF faktura?

Alle bedrifter som er registrert i ELMA-registeret kan motta EHF faktura. Vi gjør denne registreringen automatisk i Systima når du trykker på aktivering av EHF i Systima. Privatpersoner kan ikke motta EHF faktura.

Kan jeg sende faktura via Systima?

Du kan sende faktura via Systima. Etter du har laget en faktura eller kreditnota får du valg om å sende den som EHF faktura, som e-post med vedlegg, som e-post med link eller manuelt.

Hvordan bokføres og utbetales lønnen?

Lønnsansvarlig eller regnskapsfører klargjør lønnen i vårt enkle brukergrensesnitt. Videre blir alle bokføringer / konteringer gjennomført av Systima automatisk i bakgrunnen. I samme prosess blir utbetalingen godkjent og lagt til betaling med vår bankintegrasjon. Systima har bankintegrasjon mot nesten alle banker. Dette sparer både lønnsansvarlig og regnskapsfører for betydelig tid.

Hva koster EHF faktura?

Pris for EHF-faktura er oppgitt i vår prisliste.

Har Systima integrasjoner?

Ja, Systima her flere integrasjoner. Vi har blant annet bankintegrasjon for inn/utbetalinger, Altinn-integrasjon for mva-melding og lønn, Brønnøysund-integrasjon og mange fler. Vi jobber løpende med nye integrasjoner for å kunne samle alt i et system.

Er Systima for aksjeselskap (AS)?

Ja. Systima er et regnskapsprogram for alle selskapsformer.

Kommer det flere funksjoner?

Vi jobber løpende med nye funksjoner og vil lansere mange spennende nyheter fremover!

Hvem kan sende EHF faktura?

Bedrifter som bruker et fakturaprogram / regnskapsprogram som Systima som støtter EHF faktura kan sende en EHF faktura. Mottaker må være registert til å kunne motta EHF faktura. Kun bedrifter kan sende og motta EHF faktura.

Hvordan kan jeg sende en EHF-faktura?

Når du har opprettet en faktura i fakturaprogrammet Systima får du ulike metoder for å sende ut EHF faktura. Dersom mottaker kan motta EHF faktura får du opp dette som et valg. Du må være en bedrift for å sende EHF faktura.

Hvor lang tid tar EHF faktura?

Når du sender en EHF faktura skal den i utgangspunktet komme direkte inn i mottakers ERP system. I perioder kan denne prosessen ta noen timer eller opp til en dag.

Kan man lage EHF faktura i Systima?

I Systima kan du både lage og motta EHF faktura. Kun bedrifter kan lage og motta EHF.

Kan privatpersoner bruke faktureringssystemet?

Systima er et faktureringsprogram for privatpersoner og bedrifter.

Har Systima bankintegrasjon?

Systima har bankintegrasjon mot alle Norske banker. Det tar kun 5 minutter å aktivere bankintegrasjonen fra du starter til du kan bruke den i Systemet.

Har Systima modul til små bedrifter?

Vi har lagd en egen modul til små selskaper. Da får du full systemtilgang til samme som regnskap til en betydlig lavere pris.

Hvordan aktivere bankintegrasjon?

Aktivering av bankintegrasjon tar ca 5 minutter og gjøres via bankID. Du gjør dette under innstillinger -> betalingsinnstillinger når du er logget inn.

Jeg bokfører kun en gang i året, kan jeg da bruke Systima?

Systima har en egen modul for små bedrifter. Du kan da fritt bruke Systima alene eller i samarbeid med regnskapsfører, og rapportere til Altinn.

Hva koster Systima?

Du kan se alle prisene til Systima på vår prisoversikt.

Hva er automatisk terminoppgjør?

Automatisk terminoppgjør er en innovativ funksjon som Systima lanserte først. Du kan aktivere automatisk terminoppgjør på en eller flere virksomheter, og da blir terminoppgjør automatisk lagt til betaling x dager før fristen. Du velger selv hvor mange dager før fristen det skal bli lagt til betaling.

Kan man legge til flere bruker til en virksomhet?

Ja, du kan legge til flere brukere og regnskapsførere til en virksomhet.

Kommer det løpende oppdateringer?

Systima jobber løpende med alle funksjoner og er veldig åpne om tilbakemeldinger både fra regnskapsførere og sluttbruker. Vi kommer til å jobbe løpende med timeføring basert på tilbakemeldinger for å tilby det beste timeføringssystemet på markedet.

Hvilken modul må jeg ha for å bruke timeføring i Systima?

Dersom du skal bruke timeføringssystemet til Systima, må du ha aktivert modulen for regnskap eller lønn.

Kan jeg bruke Systima timeføring på mobil?

Ja, du kan bruke vår mobil app til både iPhone og Android.

Er det mulig å hente lønnsslipp fra flere år?

I Systima er det mulig å hente lønnsslipp fra samme år, tidligere år og kommende år.

Kan jeg gi revisor tilgang til regnskapsprogrammet?

Ja, du kan gi revisor tilgang til hele systemet.

Tilbyr dere regnskapsprogram for små bedrifter?

Ja, Systima har en egen modul for små bedrifter.

Er dere et billig regnskapsprogram?

Ja, systima er veldig konkurransedyktige på pris. VI er i tillegg et av de mest moderne og effektive systemene.

Lager dere kryptert lønnsslipp?

Ja, alle våre lønnsslipp er krypterte. Du velger i lønnsinnstillingene hvordan type kryptering selskapet skal ha som standard. Du kan i tillegg gjøre unntak på hver ansatt hvis noen ønsker andre regler.

Kan man bestille skattekort direkte i lønnssystemet?

Ja, du bestiller skattekort direkte i Systima. Når du oppdaterer skattekortet på en ansatt, oppdaterer vi automatisk alle ansatte samtidig.

Får man opplæring og support i Systima?

Opplæring og support er kostnadsfritt for regnskapsførere i Systima.

Hvordan flytter jeg til Systima lønnssystem?

Systima tilbyr gratis flyttehjelp og opplæring for regnskapsførere. Ellers har vi brukt mange tusen timer på onboarding, så det skal være enklest mulig å flytte til Systima lønn.

Skattemelding fra Systima

Fra og med regnskapet 2024 vil det være mulig å sende skattemelding direkte i Systima.

Årsregnskap modul i systima

Fra og med regnskapet 2024 vil det være en egen modul for årsregnskap i Systima.

Har systima timeføring?

Ja, Systima har funksjon for timeføring

Kan man laste ned a-melding (A02 og A03)?

Det er mulig å laste ned både A02 (sendt a-melding) og A03 (mottatt a-melding).

Er det mulig å betale mva direkte i Systima?

Ja, i Systima er det mulig å sende mva melding og sende til vår bankintegrasjon samtidig. Det er også mulig med vanlige utbetalinger og lønnsutbetalinger med vår bankintegrasjon mot nesten alle Norske banker.

Kan jeg lage en API integrasjon mot Systima?

Ja, vi er åpne for at 3. parter kan lage egne integrasjoner mot Systima. Ta kontakt og beskriv mer om hvordan integrasjon du ønsker lage.

Har Systima åpen API?

Ja, vi har åpen API så hver virksomhet kan koble seg direkte på API for å jobbe effektivt i samarbeid med andre systemer.

Kan jeg sende årlig mva rapport i Systima?

Ja, det er mulig å sende årlig mva rapport i Systima. Vi har flere mva frekvenser som kan registerers i innstillinger.

Er det mulig å sende ordre referanse som EHF?

Ja, vår fakturamodul støtter å sende ordre referanse som EHF.

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem