Vår gründer Robin Røed vinner Europeisk gründer pris!

Lesetid: 5 min

Ferd er et stort Norsk investeringsselskap / forvaltningsselskap som har aktivt eierskap og selskapsutvikling i private og børsnoterte selskaper, eiendomsutvikling, finansielle investeringer, eksterne forvaltere, impact-investeringer og sosialt entreprenørskap. FERD samarbeider med JA Alumni Europe, og hvert år vinner enkelte gründere eller ledere i Europa til FERDs liste. Dette er gründere eller ledere som har oppnådd stor suksess.

Fra ungdomsbedrift til en større organisasjon

Robin Røed er vår grunnlegger, og jobber også som daglig leder sammen med Joachim Øvang som er co-founder i Systima. Robin er bare 31 år, og har allerede vært gründer i ca 12 år. Han har gründet flere selskaper og gjort god suksess. Han startet sin gründer-reise som en ungdomsbedrift på Akademiet videregående, hvor han stiftet Dugnadsiden ungdomsbedrift. Etter endt videregående valgte han å fortsette ungdomsbedriften, som i dag er et selskap med ca 10 ansatte som omsetter for rundt 30 millioner.

De siste 4-5 årene har Robin jobbet fulltid i Systima, med ambisjon om å lage et av de største software selskapene fra Norge.

FERDs liste

Robin ble kontaktet tidligere i år da konserndirektøren i Ungt Entreprenørskap ønsket å nominere Robin for hans gode resultater som gründer, og ikke minst innsats for å inspirere andre unge gründere. I søknaden ble det spesielt lagt vekt på at Robin gjentatte ganger har stilt opp kostnadsfritt for å inspirere og snakke foran unge potensielle gründere. Han ble også igjen etter ulike eventer for å sette av tid til ekstra spørsmål og samtaler med unge studenter.

"Jeg er veldig stolt av å bli vinne denne prisen. Jeg har aldri fått en oppmerksomhet som dette tidligere, og det er veldig motiverende og morro å bli lagt merke til", sier Robin

Kåringen i Litauen

Selve kåringen skjer i Litauen 22 - 24. august. Det er totalt 6 gründere / ledere fra ulike land i Europa som får prisen. Robin er den eneste som er vinneren fra Norge.

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem
function readingTime(querySelectorSource, querySelectorReadingTime) { const text = document.querySelector(querySelectorSource).innerText; const wpm = 225; const words = text.trim().split(/\s+/).length; const time = Math.ceil(words / wpm); document.querySelector(querySelectorReadingTime).innerText = time; } readingTime("#news-article", "#reading-time");