Nå kan du lage betalingspåminnelse

Lesetid: 5 min

Nå har vi kommet med en ny oppdatering av Systima som gjør det mulig å lage betalingspåminnelse.

Betalingspåminnelse blir brukt i de sammenhenger faktura ikke er betalt til forfall. Du kan da sende en betalingspåminnelse for å minne kunde på at de må betale faktura. Betalingspåminnelse inneholder ingen gebyrer eller renter, og er enkelt og greit en kopi av faktura med de samme verdiene. I fakturaprogrammet Systima kan du velge om du vil gi ny betalingsfrist eller om du ønsker å beholde eksisterende betalingsfrist (0 dager.

Dersom du har en faktura som har passert forfall, kan du gå til fakturaen og velge betalingspåminnelse. Da får du valg om antall dager frist. Når du har valgt antall dager får du valget om å sende betalingspåminnelse på samme måte som du sender faktura. Send regning og betalingspåminnelse direkte i Systima for ekstra effektiv fakturering.

Noen velger å sende betalingspåminnelse sammen med en personlig mail, eller eventuelt ringe. Dersom det er større krav anbefaler vi å ringe for å øke sannsynligheten for at kunden betaler. For hver dag som går synker sjansen for at du får betalt.

Dersom du kravet ditt ikke blir betalt kan du sende faktura videre til inkasso. Vi kommer til å lansere inkasso senere slik at det blir enda enklere for brukerne i Systima med et fullautomatisk inkassoløp.

Spørsmål og svar

Koster betalingspåminnelse penger?

Nei

Hvor mange ganger kan jeg sende betalingspåminnelse

Du kan sende betalingspåminnelse ubegrenset ganger så lenge faktura er forfallt.

Hva gjør jeg om de ikke betaler?

Dersom du ikke får betaling på faktura eller betalingspåminnelse burde du sende kravet videre til inkasso.

Finn flere spørsmål og svar her →

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem
function readingTime(querySelectorSource, querySelectorReadingTime) { const text = document.querySelector(querySelectorSource).innerText; const wpm = 225; const words = text.trim().split(/\s+/).length; const time = Math.ceil(words / wpm); document.querySelector(querySelectorReadingTime).innerText = time; } readingTime("#news-article", "#reading-time");