Fakturaprogram for selvstendig næringsdrivende

Lesetid: 5 min

Som selvstendig næringsdrivende er det viktig å sende faktura for salg. Systima er et fakturaprogram som er et superenkelt regnskapssystem der du effektivt kan fakturere og ha full kontroll.

Systima har også eget regnskapsprogram og lønnssystem. Systemet er modulbasert så du kan bruke alle moduler kombinert for mest effektiv arbeidsflyt.

Hvem er selvstendig næringsdrivende?

Selvstendig næringsdrivende er som oftest enkeltpersoner som har enkeltpersonforetak (ENK) (tidligere kalt enkeltmannsforetak). For å være godkjent som selvstendig næringsvirksomhet må man drive for egen risiko og regning, oppdraget må ha en viss omfang samt en viss varighet. Næringen skal være for å på sikt å tjene penger, og skal derfor ikke blandes med en hobby. En av fordelene ved å være selvstendig næringsdrivende er at man får skattefradrag på de aller fleste kostnadene du har i forbindelse med arbeidet. Dersom du er mva registrert kan du også trekke fra MVA på kostnader.

For å starte enkeltpersonforetak (ENK) er det ingen krav til kapital, og det er også gratis å registrere seg. Dette gjøres via samordnet registermelding på Altinn.

Les også: Enkeltpersonforetak eller aksjeselskap?

Kutt kostnader - send faktura med Systima

Som selvstendig næringsdrivende er det viktig å sende faktura for salg. Systima er et faktureringsprogram som er et superenkelt regnskapssystem der du har full kontroll. Systemet har moderne teknologi, pent design og laget så hvem som helst forstår det. Du trenger ingen form for erfaring med regnskap eller ha økonomisk bakgrunn.

Perfekt for mobil, PC / Mac, nettbrett

For oss spiller det ingen rolle hvilken enhet du ønsker å bruke. Systima faktureringsprogram er tilpasset alle enheter og merker, så du fritt kan bruke alle enheter. Vi har moderne teknologi hvor alt blir laget i skyene. Du trenger derfor kun internett for å bruke faktureringssystemet. Systima fungerer derfor til PC (windows og linux), MAC (alle typer), iphone, samsung og andre mobiltelefoner, ipad og andre nettbrett.

Les også: Hvorfor bruke Systima sitt fakturaprogram

Gjør som mange andre

Systima har blitt et foretrukket faktureringsprogram for selvstendig næringsdrivende. Regnskapsprogrammet får mange nye brukere daglig og kommer med nye oppdateringer hver uke.

"Jeg har brukt systima til å lage fakturaer. Det har fungert supert for meg og jeg liker at man har en fakturaoversikt som gjør det enkelt for meg å følge opp ubetalte fakturaer" - Henriette (39), selvstendig næringsdrivende

Les også: Faktura mal

EHF Faktura

Systima er et fakturaprogram som lar deg lagge både vanlig faktura og EHF faktura. Begge deler er og er fullt støttet i fakturaprogrammet. Dersom du skal fakturere stat og kommune vil de kreve EHF faktura. Dersom du ikke sender EHF faktura vil du ikke få kravet dit betalt. Noen private bedrifter krever også dette, da det er betydelig mer effektivt å bokføre.

Vi har leget en egen artikkel om EHF faktura

Send regning

I Systima kan du lage så mange fakturaer du selv ønsker. Du kan sende regning via vårt fakturaprogram eller enkelt laste ned PDF om du ønsker å sende manuelt via e-post eller vanlig brev.

Les også: Systima er et enkelt fakturaprogram

Full oversikt over ubetalte fakturaer

Systima er et regnskapsprogram med flere funksjoner. I tillegg til fakturering kan du enkelt ha oversikt over sendte og ubetalte fakturaer. I fakturaoversikt har du full kontroll over samtlige fakturaer, hvor du har en fin oversikt over forfalte og ubetalte fakturaer. Du kan også legge til produkter i produktoversikten, som gjør at Systima er et effektivt faktureringsprogram.

Artikkelen kan inneholde feil og mangler, og vi står ikke ansvarlig for eventuelle utfordringer eller problemer dette måtte forårsake.

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem
function readingTime(querySelectorSource, querySelectorReadingTime) { const text = document.querySelector(querySelectorSource).innerText; const wpm = 225; const words = text.trim().split(/\s+/).length; const time = Math.ceil(words / wpm); document.querySelector(querySelectorReadingTime).innerText = time; } readingTime("#blog-article", "#reading-time");