Timeregistrering

Lesetid: 5 min

Les mer om timeregistrering og hvordan selskapet effektivt kan føre timer.

Hva er timeregistrering?

Timeregistrering innebærer å registrere arbeidstimer ved hjelp av et effektivt timeregistreringsprogram. Selv om ikke alle yrker benytter seg av timeregistrering, er det en praktisk praksis innen bransjer som sporer arbeidstid, overtidsarbeid, eller krever nøyaktig fakturering basert på arbeidede timer.

Typiske yrker som dra nytte av timeregistrering inkluderer elektriker, rørlegger, snekker, advokater, renholdsarbeidere, grafiske designere og konsulenter.

Hvorfor bør du føre timer?

1. Timeregistrering for nøyaktig fakturering

For yrker som opererer etter timepris, tjener de registrerte timene som viktig dokumentasjon for arbeidsmengde og fakturering. Å føre nøyaktige timer er avgjørende for å skille mellom interne timer og fakturerbare timer.

2. Timeregistrering for prosjektstyring

Mange bedrifter benytter også timeregistrering for å effektivt måle tidsforbruket på ulike prosjekter eller interne oppgaver. Dette hjelper organisasjonen med å vurdere tidsfordelingen riktig og gir innsikt i den faktiske tidsbruken på forskjellige arbeidsoppgaver.

3. Timeregistrering for lønnsgrunnlag

Nøyaktig timeføring er kritisk for å sikre riktig lønnsberegning og intern kostnadsstyring. Vår interne timeføringstjeneste gjør det enkelt for organisasjonen å spore ansattes arbeidstimer, overtid og fravær. Ved å registrere timer på en strømlinjeformet og digital plattform, kan du effektivt overvåke ressursbruk og optimalisere arbeidsfordelingen internt. Med vår løsning kan du sikre at lønnsgrunnlaget er nøyaktig og oppdatert, samtidig som du oppfyller alle interne behov for tidsregistrering. Forenkle intern tidsstyring med vårt pålitelige system og ta kontroll over dine ansattes arbeidstimer i dag.

4. Timeregistrering for overtidshåndtering

I virksomheter som har perioder med overtidsarbeid, er det verdifullt å dokumentere arbeidstimer. Dette gir klar oversikt over hvorfor ansatte har jobbet overtid og hvor mye overtid som har blitt utført, og hjelper med å overholde overtidspolicyer og -regler.

5. Timeregistrering for å synliggjøre om hva selskapet bruker tid på

Timeføring kan være strategisk smart for å ha full kontroll over alle prosjektene til selskapet. Det kan inkludere interne prosjekter, prosjekter som skatteFUN eller lignende. Dersom alle i selskapet bruker timeføring vil virksomheten ha full kontroll og statistikk på hva de ansatte bruker tid på, og kan basert på det ha tilgang til god statistikk for å ta bedre valg.

Timeregistrering i skyen

Mens manuell tidregistrering på papirark eller post-it-lapper fremdeles praktiseres, blir det stadig mer vanlig å benytte seg av digitale timeregistreringsprogrammer som er tilgjengelige online.

Det er mange fordeler ved digital timeregistrering. Du kan enkelt registrere timer fra hvor som helst, enten du er på oppdrag, hjemme eller på kontoret. Dette gir både arbeidsgiver og ansatte enkel tilgang til tidsdata. I tillegg gir digital registrering en pålitelig dokumentasjon som oppfyller kravene til tidsregistrering, og som er lovpålagt for fakturering.

For ytterligere informasjon om timeregistrering, kan du utforske våre ressurser.

Timeregistrering med Systima

Med timeregistreringstjenesten Systima kan du enkelt føre timer for deg selv, dine kunder og prosjekter. Du kan generere timelister og koble de mot et prosjekt og en avdeling.

Timer kan enkelt registreres fra datamaskiner, nettbrett eller mobiltelefoner. Systima gir deg full kontroll over timeregistreringen din, slik at du kan administrere arbeidstiden mer effektivt.

Les mer om: Timeføring til Systima Regnskap

Artikkelen kan inneholde feil og mangler, og vi står ikke ansvarlig for eventuelle utfordringer eller problemer dette måtte forårsake.

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem
function readingTime(querySelectorSource, querySelectorReadingTime) { const text = document.querySelector(querySelectorSource).innerText; const wpm = 225; const words = text.trim().split(/\s+/).length; const time = Math.ceil(words / wpm); document.querySelector(querySelectorReadingTime).innerText = time; } readingTime("#blog-article", "#reading-time");