Hvordan skrive timeliste

Lesetid: 5 min

Her ser du en guide og veiledning til hvordan et selskap eller enkeltperson kan skrive timelister.

Hvorfor er timeføring viktig?

 1. Ressursstyring: Ved å føre nøyaktig tid, kan organisasjoner optimalisere ressursallokeringen. Dette hjelper dem med å forstå hvor mye tid som brukes på forskjellige oppgaver og prioritere ressursene deretter.

 2. Klientfakturering: For selvstendige fagfolk og tjenesteytere er timeføring avgjørende for å fakturere kunder nøyaktig. Det gir også transparens og bygger tillit med klienter.

 3. Prosjektledelse: For prosjektbaserte virksomheter gir timeføring muligheten til å overvåke prosjekters fremdrift, identifisere flaskehalser og optimalisere tidsbruken.

 4. Arbeidsforbedring: Timeføring gjør det mulig å identifisere ineffektive arbeidsvaner og utforske måter å øke produktiviteten på.

Tips for effektiv timeføring:

 1. Vær nøyaktig: Registrer tiden så nøyaktig som mulig for å få pålitelige data.

 2. Kategoriser oppgaver: Del tiden inn i ulike kategorier eller prosjekter for bedre oversikt.

 3. Hold deg oppdatert: Følg med på tidsregistreringen jevnlig for å unngå glemsel eller feil.

 4. Analyser dataene: Bruk timeføringsdataene til å forbedre arbeidsvaner og ta informerte beslutninger.

I en verden hvor tiden er en verdifull ressurs, er timeføring en praksis som gir både organisasjoner og enkeltpersoner muligheten til å maksimere produktiviteten og øke lønnsomheten. Enten det er for fakturering, prosjektledelse eller personlig utvikling, kan riktig timeføring hjelpe deg med å få mest mulig ut av dagen din. Så, begynn å føre tid i dag for å ta kontroll over tiden din og oppnå dine mål.

Elektroniske Timelister vs. Manuelle Timelister på Ark

I dagens digitaliserte arbeidsmiljø blir effektiv tidshåndtering stadig viktigere. En av de avgjørende beslutningene for bedrifter og organisasjoner er valget mellom elektroniske timelister og manuelle timelister på ark. Begge har sine fordeler og ulemper, men hvilken løsning passer best for din virksomhet? La oss utforske forskjellene mellom de to alternativene.

Det er også mulig å kombinere begge løsningene, der elektroniske timelister brukes for å registrere timer, mens manuelle timelister på ark brukes som en sikkerhetskopi.

Uansett hvilken løsning du velger, er nøkkelen til effektiv tidshåndtering nøye overvåking og kontinuerlig evaluering for å sikre at din bedrift optimaliserer tidsbruken og oppnår de ønskede resultatene.

Elektroniske Timelister:

 • Automatisert nøyaktighet: Elektroniske timelister gir øyeblikkelig nøyaktighet og eliminerer behovet for manuell beregning. Dette reduserer sjansen for feil og overtid.

 • Tilgjengelighet: De er tilgjengelige fra hvor som helst med en internettforbindelse, noe som gjør det enkelt for ansatte å registrere timer, selv når de arbeider eksternt eller på farten.

 • Rapporter og analyse: Elektroniske systemer genererer automatiserte rapporter og analyser som kan hjelpe deg med å identifisere trender og forbedre ressursstyring.

 • Automatisk varsling: De kan sende påminnelser om å føre timer, noe som reduserer glemsel og forbedrer tidsregistreringen.

 • Integrasjon: Mange elektroniske timelister kan integreres med andre forretningsverktøy som lønnssystemer og prosjektstyringsprogramvare.

Manuelle Timelister på Ark:

 • Enkelhet: Manuelle timelister er en enkel og rimelig løsning for små bedrifter med en begrenset ansattebase.

 • Fysiske kopier: Noen bedrifter foretrekker den fysiske kopien av timelisten for arkivering og sikkerhetskopiering.

 • Kostnadsbesparelser: Det er ingen kostnad for å implementere et elektronisk system, mens manuelle timelister kan være kostnadseffektive.

 • Lavere teknisk krav: Manuelle timelister krever ikke teknisk kompetanse eller opplæring.

Hvordan føre timer i Systima Regnskap

Vårt lønnssystem tilbyr deg en enkel, nøyaktig og praktisk måte å administrere timene til dine ansatte, uavhengige entreprenører eller deg selv. Med våre intuitive verktøy kan du enkelt spore arbeidstimer, prosjekter og ulike aktiviteter. Det kan både være interne aktiviteter og eksterne aktiviter. Vårt mål er å hjelpe deg med å spare verdifull tid og redusere administrativ byrde, slik at du kan fokusere på det som virkelig betyr noe - veksten av din virksomhet.

Timeføring kan registreres på web-versjon (PC og MAC) eller via vår mobil app (iPhone og Android)

Det koster ikke noe ekstra for å føre timer i Systima, da det allerede er inkludert i våre vanlige moduler. De fleste konkurrenter tar seg godt betalt for timeføring.

Vil du prøve Systima? Lag bruker i Systima Regnskap!

Artikkelen kan inneholde feil og mangler, og vi står ikke ansvarlig for eventuelle utfordringer eller problemer dette måtte forårsake.

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem
function readingTime(querySelectorSource, querySelectorReadingTime) { const text = document.querySelector(querySelectorSource).innerText; const wpm = 225; const words = text.trim().split(/\s+/).length; const time = Math.ceil(words / wpm); document.querySelector(querySelectorReadingTime).innerText = time; } readingTime("#blog-article", "#reading-time");