Lag og send faktura som privatperson

Lesetid: 5 min

Du kan sende faktura som privatperson for beløp opp til 50.000 kr i året. Fakturaene skal være uten MVA. Hvis du aktivt driver næring og ikke driver hobbyvirksomhet, skal du registrere deg som bedrift. Dersom du har få / små oppdrag, kan du også fakturere som privatperson. Dersom du opererer som selvstendig næringsdrivende er det vanligste å registrere enkeltpersonforetak.

Husk at all inntekt skal beskattes, og dersom du fakturerer som privatperson er du selv ansvarlig for å fylle inn dette på selvangivelsen. Det kan få alvorlige konsekvenser dersom det ikke opplyses, og det anbefales på det sterkeste å oppdatere skattemeldingen (tidligere navn selvangivelsen) riktig.

Faktureringsprogram for privatpersoner

Systima er et faktureringsprogram for privatpersoner og bedrifter. Du kan lage ubegrenset antall fakturaer og ha god oversikt over ubetalte fakturaer. Regnskapsprogrammet er enkelt og oversiktlig, og er laget så hvem som helst skal kunne bruke det. Du trenger ingen økonomisk eller regnskapsmessig erfaring for å bruke faktureringsprogrammet Systima.

Les mer om vårt fakturaprogram.

Send faktura som privatperson

Systima er et faktureringsprogram hvor du kan sende så mange fakturaer du vil. Fakturaene blir sendt elektronisk gratis via vårt faktureringsprogram, ellers kan du laste ned PDF versjon av faktura og sende manuelt på mail eller i posten.

Les også: Fakturaprogram på nett

Faktura-mal

I fakturaprogrammet Systima har vi utviklet en faktura mal du kan bruke. Vår mal tar høyde for alle regler og krav en faktura skal inneholde. På den måte kan du bruke vår faktura mal uten å måtte bruke unødvendig tid på å sette deg inn i hva en faktura skal inneholde. Det er ikke mulig å lage en faktura uten å fylle inn all påkrevd informasjon.

Les også: Hva er kravene til en faktura?

Privatperson eller selvstendig næringsdrivende?

Som privatperson har du lov til å lage faktura. En faktura er et salgsdokument som kan være en dokumentasjon på et salg mellom en kjøper og selger. Både kjøper og selger kan være privatperson og/eller bedrift. Dersom du fakturerer for mindre beløp kan du lage faktura, men dersom du over tid driver virksomhet som er ment for å tjene penger burde du vurdere å registrere deg som selvstendig næringsdrivende og opprette et enkeltmannsforetak.

Les også: Faktureringsprogram for selvstendig næringsdrivende

Artikkelen kan inneholde feil og mangler, og vi står ikke ansvarlig for eventuelle utfordringer eller problemer dette måtte forårsake.

Effektivt og enkelt
Systima regnskap

Systima er et topp moderne fakturering-, regnskap- og lønnssystem med ambisjoner om å bli ledende i hele Norge.

Prøv Systima
Systima fakturasystem
function readingTime(querySelectorSource, querySelectorReadingTime) { const text = document.querySelector(querySelectorSource).innerText; const wpm = 225; const words = text.trim().split(/\s+/).length; const time = Math.ceil(words / wpm); document.querySelector(querySelectorReadingTime).innerText = time; } readingTime("#blog-article", "#reading-time");